martes, 22 de mayo de 2007

Educació i Noves Tecnologíes al País Basc




''El Diario Vasco''


Cinquanta col·legis bascos imparteixen assignatures només a través d'internet 754 alumnes de Secundària, 322 en Gipuzkoa, participen en aquest projecte pioner a Espanya. Les assignatures telemàtiques tenen per primera vegada caràcter avaluable i conten per a la nota final.



La prova pilot, en la qual van participar 46 alumnes de sis col·legis durant el curs 2005-2006, va donar «molt bons resultats», pel que el Departament d'Educació va decidir estendre el model telemàtic a la resta d'interessats de la xarxa educativa, tant pública, com concertada. Perquè amb aquest sistema no hi ha diferències dintre de la comunitat escolar, assegura Juan José Agirrezabala, director d'Innovació Educativa: «El mateix ho poden oferir els centres petits que els grans. És una forma d'igualar l'oferta educativa.

Pros i contres:

Les classes on line acabaran imposant-se a les presencials?

Agirrezabala reconeix que aquesta mateixa pregunta la hi van fer els professors i responsables de col·legis quan el projecte encara s'estava gestant. No oculta tampoc que la idea de substituir els llibres per ordinadors va causar serioses reticències entre la comunitat escolar, però a mesura que s'avançava en continguts, el projecte va quallar per si sol. «La formació assistencial no desapareixerà. Es tracta només de buscar noves eines que aconsegueixin potenciar el que fins a ara es troba a faltar en el sistema habitual», apunta el director d'Innovació Educativa.


2 comentarios:

A las 23 de mayo de 2007, 9:44 , Blogger Isa ha dicho...

Hola Loli! La notícia que comentes és molt interessant ja què es relaciona directament amb el nostre procés d'aprenentatge.

És a dir, al parlar d'aprenentatge telemàtic es pot pensar en la supressió/sustitució del mestre. En primer lloc crec que mai podrem prescindir d'aquesta figura tan important, ja què necessitem de la mediació d'una persona amb més coneixements que nosaltres i que ens guie i oriente cap als objectius proposats.

Per altra banda, el fer treballs, com per exemple, el blog que fem per a NTAE, implica molt de temps, recerca, selecció, revisió, crítica i reflexió de la informació.

Per tant, aprenem el mateix o inclús més, tan sòls canvia la forma.
Tu què opines? Saluts i Gràcies

 
A las 24 de mayo de 2007, 8:56 , Blogger loli tortosa ha dicho...

Hola Isa, gràcies pel teu comentari, estic totalment d'acord amb tu. És veritat que la millor forma d'aprendre és construir el teu propi aprenentatge i perquè sigui eficaç necessites la guia del mestre/a . Una salutació

 

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio